۷تا از بهترین روش های جلوگیری از ریزش مو در رژیم لاغری
یکی از عوارض رژیم لاغری، ریزش مو است. این مشکل به دلیل کمبود مواد مغذی مورد نیاز برای رشد مو به وجود می آید. اما می توان به راحتی با رعایت برخی از نکات از بروز این مشکل پیشگیری کرد. اگر شما هم قصد دارید برای کاهش وزن از رژیم های لاغری استفاده کنید به شما توصیه می کنیم که این مقاله از دکتر آیتم را تا آخر بخوانید و با راه های جلوگیری از ریزش مو در رژیم لاغری آشنا شوید.
علت ریزش مو در رژیم لاغری چیست؟
ممکن است فرد در طی رژیم لاغری به خوبی برنامه غذایی را رعایت نکنند و دچار کمبود مواد مغذی مورد نیاز بدن شود. پروتئین و ویتامین ها از جمله مواد مورد نیاز برای رشد و تقویت موها است. زمانی که این مواد مغذی در بدن کاهش میابد، رشد موها متوقف می شود و در نهایت موجب ریزش خواهد شد.
علاوه بر کمبود مواد مغذی موارد زیر نیز در ریزش مو نقش دارند:
- استرس و نداشتن خواب کافی
- کمبود آب در بدن
- افزایش سن
مواد مغذی و معدنی مورد نیاز برای رشد مو
پروتئین، ویتامین D، E،C، B و بیوتین، روی، آهن، زینک و … برای رشد و تقویت مو ضروری هستند. اگر فرد به درستی از رژیم غذایی لاغری خود پیروی نکند و در مصرف مواد غذایی سالم سهل انگاری کند، باعث کمبود مواد مغذی مورد نیاز برای رشد موها و بدن می شود.
👈بیش تر بخوانید: رژیم تثبیت وزن چه تاثیراتی دارد؟
روش های جلوگیری از ریزش مو در رژیم لاغری
برای جلوگیری از ریزش مو در رژیم های لاغری داشتن تغذیه سالم، مصرف مکمل های غذایی و رعایت نکات مراقبتی از مو الزامی است؛ در ادامه به طور مفصل به ان ها می پردازیم:
مصرف مواد غذایی سالم
مصرف مواد غذایی سالم و مفید برای دریافت مواد مغذی و معدنی مورد نیاز بدن ضروری است. مواد غذایی حاوی آهن، چربی های سالم، پروتئین، روی، ویتامین D، ویتامین C، ویتامین A و B در جلوگیری از ریزش مو در رژیم لاغری کمک خواهند کرد.
مصرف ماهی ها، دانه های روغنی، گوشت قرمز، جگر، عدس، تخم مرغ، حبوبات، مرغ، لبنیات غنی شده، سبزیجات و میوه ها تازه که حاوی انواع ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین هستند، در پیشگیری از ریزش مو توصیه می شود.
مصرف مکمل های غذایی
برای جلوگیری از ریزش مو در رژیم لاغری مصرف مکمل های غذایی مانند مولتی ویتامین ها و انواع مواد معدنی و … ضروری است. این مکمل ها حاوی املاح و مواد مغذی مورد نیاز برای رشد مو ها هستند و از کمبود مواد مغذی مانند ویتامین ها، زینک، روی و …. جلوگیری می کند.
مکمل های ویتامین D، B، آهن، امگا۳، زینک و … از جمله مکمل های غذایی مناسب برای رشد و تقویت موها هستند.
مولتی ویتامین مینرال مجموعه ای از ویتامینها و املاح است که برای جبران کمبود مواد مغذی رشد مو بسیار موثر است. همچنین مصرف مکمل زینک پلاس برای تامین روی و زینک مورد نیاز بدن و رشد مو مفید است.
استفاده از محصولات ضد ریزش مو
استفاده از محصولات ضد ریزش مو مانند شامپو های ضد ریزش مو، شامپوهای نرم کننده و تقویت کننده، سرم های تقویت کننده رشد مو و ماسک های نرم کننده ، تقویت کننده مو می تواند در جلوگیری از ریزش مو در رژیم لاغری موثر باشد.
استفاده از روش های طبیعی
استفاده از روغن های آرگان، آووکادو و روغن نارگیل و ماساژ موهای سر با این روغن ها در نرم شدن مو، تقویت آن نقش دارد. همچنین استفاده از عصاره چای سبز، نعناع و آلوئه ورا نیز در تقویت ریشه مو موثر است.
جلوگیری از ریزش مو در رژیم لاغری با کاهش استرس
یکی از دلایل ریزش مو استرس است. کنترل استرس به کاهش ریزش مو و پیشگیری از آن کمک می کند. داشتن خواب کافی، انجام تمرینات یوگا و مدیتیشن، پیاده روی و حفظ آرامش خود در کنترل و مدیریت استرس تاثیر دارند. داشتن خواب کافی و زود خوابیدن به تنظیم ترشح هورمون های بدن کمک خواهد کرد.
مصرف آب فراوان و مایعات به میزان کافی
برای پیشگیری از ریزش مو باید به اندازه کافی آب به بدن برسد، آب در رشد، تقویت و حفظ رطوبت مو ها نقش دارد و املاح و مواد معدنی مورد نیاز برای رشد مو را به ریشه مو منتقل می کند. مصرف روزانه ۲ لیتر آب برای بدن الزامی است.
شستشوی مرتب مو
شستشوی مرتب موها، مراقبت از آنها، جلوگیری از شکستن شدن و خشک شدن موها، درست شانه زدن آن ها می تواند در پیشگیری از ریزش مو موثر باشد.
👈بیش تر بخوانید:3 دلیل ریزش مو بعد از عمل لاغری
خلاصه ای از روش های جلوگیری از ریزش مو در رژیم لاغری
در رژیم لاغری احتمال ریزش مو وجود دارد، با مصرف مواد غذایی سالم، مکمل های غذایی، استفاده از محصولات مراقبتی مو، مصرف آب به مقدار کافی، کنترل و کاهش استرس می توان از ریزش مو جلوگیری کرد.
با مصرف مواد غذایی مانند گوشت قرمز، مرغ و انواع ماهی، تخم مرغ، چربی های سالم، لبنیات، میوه و سبزیجات تازه، بدون مواد مغذی مورد نیاز برای رشد مو را دریافت می کند.
استفاده از انواع مکمل های غذایی مانند مولتی ویتامین ها، انواع ویتامین ها، مکمل های معدنی مانند آهن، زینک و … برای جبران کمبود مواد مغذی و ویتامین ضروری است.