از چه زمانی مصرف نان و برنج بعد از عمل اسلیو آزاد است؟
آیا می توان بعد از عمل اسلیو برنج و نان خورد؟ از چه زمانی مصرف نان و برنج بعد از عمل اسلیو آزاد است؟ آیا کربوهیدرات این مواد غذایی زیاد نیست؟ سوالات بسیار زیادی در مورد مصرف نان و برنج بعد از عمل جراحی لاغری وجود دارد که ما سعی داریم در طول این مقاله از مجله لاغری دکتر آیتم به آنها پاسخ دهیم.
مصرف نان و برنج بعد از عمل اسلیو
مصرف نان و برنج بعد از عمل اسلیو برای 6 الی 8 هفته اول پس از جراحی به هیچ عنوان توصیه نمی شود. به دلیل ماهیت نشاسته ای نان، برنج و ماکارونی، پس از جراحی، آنها می توانند خمیری در گلوی شما ایجاد کنند که بلعیدن آن بدون مایع سخت است. اما اگر می خواهید نان را برای اولین بار امتحان کنید، آن را برشته کنید؛ برشته کردن آن باعث ترد تر، چسبندگی کمتر و راحت تر خوردن آن می شود.
شایان ذکر است که بدن هر کسی با دیگری متفاوت است و پس از گذشت 6 الی 8 هفته از عمل اسلیو برخی هنگام خوردن نان هرگز احساس راحتی نمی کنند و برخی آن را به خوبی مدیریت می کنند. این یک کربوهیدرات است و برای برخی افراد غذاهایی مانند نان می تواند یک ماده غذایی محرک باشد. مجموعه شرایط خود را در نظر بگیرید. اگر نان برای شما محرک است، بهتر است از آن به طور کلی اجتناب کنید؛ یا درباره این موضوع از جراح اسلیو خود سوال کنید.
اگر تصمیم به خوردن نان بعد از عمل اسلیو معده دارید، مطمئن شوید که کنار نان یک ماده غذایی مقوی و در عین حال مناسب میل کنید. چاشنی هایی مانند تخم مرغ، آووکادو، پنیر، ژامبون، سبزیجات و سالاد همگی گزینه های خوبی هستند زیرا پروتئین، چربی های خوب و ویتامین ها و مواد معدنی را برای تقویت مواد مغذی روزانه دریافت خواهید کرد.
?بیشتر بخوانید: لیست غذاهای رژیمی و کم کالری
مصرف نان بعد از عمل اسلیو معده
مواد اولیه نان یا آرد سفید یا آرد سبوس دار، آب، مخمر و نمک است. نان منبع خوبی از کربوهیدرات است و چربی کمی دارد. انواع غلات کامل نیز منبع خوبی از پروتئین، فیبر و تعدادی از ویتامین ها و مواد معدنی مهم هستند. برخی از نان ها همچنین دارای مواد مغذی مانند ویتامین B، فولات، آهن، منیزیم و روی هستند.
به جای نگاه کردن به هر برندی که وجود دارد، چند انتخاب اساسی وجود دارد که ابتدا آنها را بررسی می کنیم، سپس در زیر چند مورد از بهترین انواع نان برای استفاده بعد از عمل اسلیو و جراحی لاغری را مورد بحث قرار می دهیم.
چه نوع نانی بعد از عمل اسلیو مناسب است؟
برخی از انواع نان ها از نظر تغذیه و تحمل بهتر از سایرین هستند. در ادامه انواع نان را معرفی خواهیم کرد:
نان سفید
نان سفید از گندمی تهیه می شود که جوانه و سبوس آن حذف شده است، بنابراین فیبر کمتر و ویتامین ها و مواد معدنی کمتری دارد. همچنین اغلب جزء نرم ترین و چسبنده ترین انواع نان هاست، بنابراین خوردن آن بعد از عمل لاغری اسلیو معده توصیه نمی شود.
نان سبوس دار
نان سبوس دار از غلات سبوس دار تهیه میشود که آسیاب می شوند تا بافت ظریف تری پیدا کنند. حاوی تمام اجزای غلات است، بنابراین معمولاً فیبر بیشتری نسبت به نان سفید دارد. با این حال، برخی از نان های سبوس دار که در سوپرمارکت ها فروخته می شوند، حاوی مخلوطی از آرد سبوس دار و سفید هستند، بنابراین آن طور که فکر میکنید دارای فیبر و سایر مواد مغذی نیستند؛ پس گول تبلیغات را نخورید! لیست مواد تشکیل دهنده را بخوانید تا محتوای فیبر را بدانید و مقایسه کنید و بالاترین را انتخاب کنید. تحمل نان سبوس دار کمی راحتتر است اما هنوز بهترین نان بعد از عمل اسلیو نیست.
نان آرد کامل
این نوع نان حاوی غلات کامل، سه نوع فیبر مختلف و نشاسته مقاوم که برای سیری و سلامت روده مفید است. نان آرد کامل همچنین از نظر مواد مغذی از نان سفید و سبوس دار بهتر است.
?بیشتر بخوانید: رژیم غذایی بعد از اسلیو معده باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
نان چاودار
نان چاودار با آرد از دانه چاودار تهیه می شود و بسته به نوع آرد می تواند به رنگ روشن یا تیره باشد. معمولاً متراکم تر است که تحمل آن را کمی سخت تر میکند، اما معمولاً به خوبی برشته شده و خوب و سیرکننده است. این نان به عنوان یک نان غلات کامل طبقه بندی می شود و معمولاً فیبر بالا و GI پایین تری دارد.
نان های حاوی مواد افزودنی
همچنین یک دسته کامل نان با مواد افزوده شده برای ارائه مزایای سلامتی اضافی وجود دارد. به عنوان مثال، نان سفید با فیبر بالا، نان با GI پایین، نان امگا 3، نان های حاوی پری بیوتیک یا فیتواستروژن، یا نان با آهن یا کلسیم اضافی. ادعاهای مطرح شده در مورد این نان ها، مانند “مفید برای سلامت گوارش” یا “کمک به رشد و عملکرد مغز”، اغلب تبلیغاتی هستند.
اغلب، به دلیل اینکه در رژیم اسلیو اجازه مصرف مقدار کمی نان را دارید برای خرید این چنین نان هایی نیاز به هزینه اضافی نیست. اما اگر می خواهید این نوع نان ها را بخورید، این کار ضرری ندارد؛ اولویت شخصی شماست! همچنین مطمئن شوید که برچسب سلامت آن را بررسی کرده باشید.
روی برچسب نان به این موارد توجه داشته باشید:
- کمتر از 500 میلی گرم سدیم در 100 گرم
- غلات کامل است (بیش از 50 درصد بهترین است).
- حداقل 4 گرم فیبر در هر وعده
- رتبه بندی ستاره سلامت 4 یا بالاتر.